[Review] Geschreven door Arnold op 2003-09-19 22:29:44

De legende wordt herhaald....

Een hele lange tijd geleden konden jullie het spel Lunar: The Silver Star spelen op de Sega CD. Ook was hetzelfde avontuur een paar jaar later te volgen op de PlayStation. En nu word deze legende ook op de GBA vertelt! Tenminste, als je hem importeert, want Ubi Soft is zo onaardig om deze toch wel goede RPG niet naar Europa te brengen. Daarom hoop ik jullie met deze Review duidelijk te maken of deze het importeren waard is. [ALIGN=center][/ALIGN] Ik zal jullie op de volgende Pagina wat vertellen over het verhaal en graphics, Daarna op de derde pagina wat over de Gameplay en Geluid. Lees snel verder op Pagina 2!

Heel lang geleden...

Heel lang gelden leefde er op planeet hier ver vandaan een jongen, genaamt Alex. Deze jongen wil net als Dyne een Dragonmaster worden. Een Dragonmaster beschermt bij hen op de planeet de Godin Althena en alle goede mensen en laat die Godin nou net bedreigt worden..... Alex begint samen met Luna, Ramus en de vliegende witte draak genaamt Nall aan zijn reis om een Dragonmaster te worden en moet daarvoor langs allemaal draken die hem testen of hij waardig genoeg is om een Dragonmaster te worden, maar zodra hij bij de eerste draak zijn, merken Alex en Co. al dat er iets niet klopt... [ALIGN=center][/ALIGN] Er komt namelijk een duistere man die de draak ontvoerd en dat ook met de andere wil doen. Tijd om daar wat aan te doen! Je gaat vanaf dan op reis naar alle draken om deze duistere man tegen te houden. Onderweg kom je mensen tegen die je helpen, maar ook mensen die je dwars zitten. Lukt het om de wereld te redden? Dat ligt aan jou.... Tot zo ver het verhaal, ik laat het verdere verhaal over aan jullie om te ontdekken. Ik ga jullie nu iets vertellen over het grafische gedeelte van Lunar Legend. De graphics zijn duidelijk om over te spreken. Als je in een dorp of passage bent, speel je in een top down view. Dan zijn de graphics te vergelijken met Golden Sun. Dat is ook het geval met de Battle graphics. Alleen heeft Lunar Legend ook nog een soort verhaal vertel mode, waarbij je het van de zijkant bekijkt. Het lijkt dan op een soort tekenfilm. [ALIGN=center][/ALIGN] Alles bevat een hele eigen tekenstijl, die ik nog niet terug gezien heb in een andere game, het is heel erg kleurrijk. Op grafisch niveau is Lunar Legend dus erg in orde. Ik zal jullie nu wat vertellen over de Gameplay en het geluid op de volgende pagina.

Tot slot!

Lunar Legend is een echte RPG, dat betekend veel tekst, van stad naar stad, Characters die langzamerhand sterker worden en natuurlijk random battles. Is dit allemaal wel goed uitgewerkt in Lunar Legend? Ik vind van wel. Alle knoppen zijn vanzelf sprekend. Als je in een stad of passage bent, loop je gewoon met de vierpuntdruks toets en met B kom je in het menu, waar je je voortgang kan saven, je items kan bekijken, magische krachten kan gebruiken en de stats van Characters kan gebruiken. Ook kan je daar een gevechts strategie invullen, die je aan het begin van een gevecht dan kan kiezen en zo zullen ze dus gewoon de voorgeplande aanvallen doen. [ALIGN=center][/ALIGN] Verder kan je ook gewoon handmatig vechten door met het D-Pad de aanval uit te kiezen en met A te bevestigen of gewoon wegrennen uit een benauwde situatie. Een ding wat Lunar Legend heel simpel maakt, is dat als je je game saved en daarna laadt, zal je party weer helemaal gehealed zijn. Zo ga je dus niet echt snel dood. Na een gevecht krijg je een aantal experience punten, die je characters sterker maakt en om zo nu en dan een nieuwe aanval bij. Als je op een gegeven moment genoeg schade hebt opgelopen zal er een speciale aanval vrij komen, die voor elk personage anders is. Dit is ook de sterkste aanval van de personages. [ALIGN=center][/ALIGN] Naast experience krijg je na een battle ook geld, waarmee je uitrusting en heal producten kan kopen. Ook kan je kaarten ontvangen, die je kan sparen en ook ruilen met andere Lunar bezitters doormiddel van de link kabel. Items worden ook wel eens gedropt door vijanden. Iets wat we denk ik niet zo erg vinden.... In dorpen kan je naast verhaal gerelateerde dingen jezelf ook healen en uitrusting kopen. naast dorpen heb je ook nog de passages, waar je de monsters en puzzels tegen komt. deze passages zal je moeten doorstaan om van de ene stad naar de andere stad te gaan. Als je eenmaal de dragonwings hebt gekregen kan je gewoon vliegen naar elke plaats waar je al eens geweest bent. [ALIGN=center][/ALIGN] Zo, ik hoop dat jullie nu genoeg weten over de gameplay, want dan wil ik jullie nu nog even wijzen op het geluid en daarna even mijn conclusie vertellen. Het geluid is niet speciaal, maar ook niet slecht, het heeft leuke melodietjes die niet zullen irriteren en actievolle battle muziek. Alleen zoals ik al zei, er is niets bijzonders aan de muziek. Al met al is het wel een RPG die het waard is om gespeelt te worden. Het is geen super spel, maar voor de echte RPG fans is het zeker een aanrader. Het is daarom ook jammer van Ubi Soft dat ze het spel niet in Europa gereleased hebben. Hopelijk komt dat nog. Ik hoop dat je nu beter kan beslissen of je deze game importeert of niet.

N1 Score: 8.3

+

-

Gekoppelde games

Lunar Legend (Game Boy Advance)