[Review] Geschreven door Arnold op 2003-11-17 23:58:00

Het Verhaal en Gameplay

Ik was nog een klein jongetje, maar had ik een NES onder mijn gammele tvtje staan. Ik had tussen al mijn spellen ook Super Mario Bros. 3 liggen. Een spel wat mij uren zoet heeft gehouden. Toen Nintendo begon met poorten van oude Mario games heb ik altijd al een beetje gehoopt dat ze Super Mario Bros. 3 ook eventjes over zouden zetten.... Mijn gebeden werden aangehoren en Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 ligt nu al een klein tijdje in de winkels. Nadat ik de game binnen kreeg ben ik hard aan het spelen gegaan!

De opbouw van de werelden zijn heel simpel. Elke wereld heeft zo zijn gewone levels, waar je al springent en lopent wat muntjes verzamelt en wat beesten killed tot dat je bij het eind van het level bent. Daar mag je tegen een box aan springen om een ster, bloem of paddestoel te ontvangen. Heb 3 de zelfde? mag je weer een stuk of 5 levens incasseren. Geen 3 de zelfde? dan moet je het met een leven doen. Ook kan een leven krijgen door honderd muntjes te verzamelen, door ze tevinden in een level of door het schoppen spel te winnen. Naast de gebruikelijke power ups als de paddestoel en de bloem, kan je nu ook een blad krijgen en zo een staart aan mario laten groeien. Als je in het bezit bent van een blad en dus van een staart kan je door te rennen met B je power balk vullen. Als die vol is kan je voor een paar seconden door het level heen vliegen. Als laatste kan in de levels de beroemde sterren, die je eventjes onkwetsbaar maken, vinden. Dat waren zo'n beetje de items die je in het level zoal tegen komt.
Naast de items in de levels heb je ook nog items buiten de levels. Je kan ze krijgen in de paddestoelen, door de hamer bros. te verslaan of door de koning te redden. Bij de laatste manier krijg je het samen met een brief van Peach. De items verschillen van de power ups die je ook in de levels vind tot fluiten, muziek dozen, hamers, wolkjes, power vleugels en een 3 tal pakken. Het kikker pak, tanooki pak en het hamer pak. Genoeg over items gepraat, laten we het even hebben over de beste verbetering ten op zichte van de NES versie. De save functie. Als je nu even geen zin meer hebt om te spelen, save je het spel en ga je later weer verder met je game. Ook word er na elk kasteel dat je haalt een slot weggehaalt en je game gesaved, net als na een gehaalt fort. Zo kan het niet zo erg zijn als je vergeet te saven. Zo! Klaar met het verhaal en gameplay. Op naar de volgende pagina!

Sound, Graphics en Conclusie

Graphics en Sound zijn factoren die voor home consoles altijd aardig zwaar mee wegen of een game de top haalt of niet. De handhelds zijn daar gelukkig een stuk minder gevoelig voor. Maar dat haalt niet weg dat er bij de ene game meer aandacht besteed is dan bij de andere. Bij Super Mario Advance is er niet veel gedaan aan het upgraden van de graphics. Sterker nog, de game is vrijwel identiek aan de SNES versie (Super Mario All stars). Beetje jammer dat Nintendo daar niet wat tijd in gestoken heeft...

Het geluid heeft wel een enkele toevoegingen sinds de SNES versie, maar dat is ook niet echt iets om een feestje voor te vieren. Het enige wat toegevoegd is, is de stem van mario die zo nu en dan een kreet door het boxje laat knallen. Net zoals wij zagen bij The Legend of Zelda: A Link To The Past. Maar aan de andere kant, moet Nintendo niet de nostalgie van de game bewaren? Ik vind dat Nintendo toch wel wat meer verbeteringen in de game mag gooien dan nu. Oke het blijft Mario, maar toch lijkt het zo wel erg op geld klopperij. Nintendo heeft ons wel weer een lievelijke toevoeging gegeven in de vorm van de game Mario Bros. Deze game hebben we pas 3 keer eerder als kadootje gehad.
Nu je bijna klaar bent met lezen, zal je ongetwijfelt nog niet helemaal overtuigt zijn of je de game nou moet kopen of niet. Als je de game niet gespeelt hebt op de NES weet je niet wat je mist. Een van de beste games ooit die je nu overal waar je wilt kan spelen. Maar heb je de NES versie wel gehad, moet je hem dan ook nog halen? Als je verandering wil hoef je hem niet te halen. Het is vrijwel de zelfde game als al die jaren terug. Maar als je niet voor de verandering gaat, bied de game nog steeds het ongekende spelgenot van vroeger. Als je nou nog niet overtuigt bent, heb ik nog een zin voor je: Koop dat spel!

N1 Score: 8.5

+

-

Gekoppelde games

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance)