[Review] Geschreven door Zapp-x op 2003-12-09 10:02:49

ISS2

International Superstar Soccer is een serie die al redelijk lang bestaat, en ook de Gamecube wordt getrakteerd op een game uit de reeks. Nu is de vraag, blijft deze game overeind tussen alle andere voetbal games op de Gamecube. Na het zien van de redelijke intro die de game bevat komen we terecht in het menu van ISS. Het spel bevat 5 modes, die ik stuk voor stuk zal beschrijven. Je kan als eerst kiezen voor Friendly Match. In deze mode kan je lekker met een vriend of vriendin tegen elkaar spelen, of oefenen tegen de computer. Je kan het natuurlijk ook altijd nog met 4 players doen, maar er zijn spellen die leuker zijn om met 4 players te spelen.

Als volgende mode is er de Internationale Cup. Je kan hier met 1 van de 58 teams gaan proberen om het WK te winnen, want dat is het eigelijk. ISS heeft de FifaPro licentie, wat betekend dat ze de echte namen van de spelers mogen gebruiken, alhoewel van de meeste landen dan. Want in het Braziliaanse elftal lopen nog steeds mensen rond met namen als: Rivasko (Rivaldo) en Donaugo (Ronaldo). Dan is er nog Custom League, hier kan je zelf een league maken, waar je alles zelf kan instellen, en zo je eigen league kan spelen. Het leuke aan deze mode is dat je het ook met meer spelers kan spelen, dus je kan 4 teams doen, en dat dan met 4 spelers gaan spelen. Zo kan je echt zien wie de beste is in ISS2
De Volgende mode die we tegen komen is World League. In World League kan je kiezen uit de Europese of de Amerikaanse kampioenschappen. al is het wel wat vreemd dat Korea of Senegal soms ook in je Amerikaans kampioenschap aanwezig zijn, wat het hele idee van de World League natuurlijk enorm afzwakt. De laatste mode die er is, is Training Mode. Hier kan je eens rustig oefenen op vrije trappen en corners. Aan de gewone training (sta je met je eigen team op een leeg veld) heb je weinig naar mijn mening, want zonder een keeper op goal kan zelfs Stevie Wonder nog wel scoren. ISS2 bevat 3 moeilijkheidsgraden: Beginner, Real en Real Hard. De eerste mode hoef je eigelijk alleen maar te kiezen als dit je eerste ISS game is. De 2e mode kan je bij de wat betere teams moeilijkheden bezorgen. De laatste mode is vaak een uitdaging. De computer laat nu niet zomaar een aanvaller van jouw door zijn verdediging stormen, en de uitslagen zullen ook niet meer zo snel 10-1 gaan worden.
De graphics in ISS2 zijn redelijk te noemen, het spel is hier en daar enigszins wazig, en het publiek is niet echt heel mooi. Iets wat wel opvalt aan de graphics is de gelijkenis met de spelers. Je herkent de spelers nu veel beter dan in de voorgaande ISS delen, vooral Davids is goed geanimeerd. Het commentaar in ISS2 is wel goed, en doet me denken aan het Fifa commentaar, het word hier ook door 2 mensen gebracht, en ze noemen de spelers bij naam, het is in ieder geval beter dan het commentaar in ISS64. De gameplay van ISS2 wijkt af van de gameplay in de vorige ISS series, je hebt wat meer vrijheid met je speler, en niet elke sliding is bijvoorbeeld gelijk raak zoals wel bij de vorige versies het geval was. De replay waarde is niet enorm hoog, omdat als het spel uitgespeeld word, je geen nieuwe mode of cheat beschikbaar krijgt. Op deze manier word je niet echt gemotiveerd om het voor de 6e keer uit te spelen lijkt mij. Moet je deze game nu gaan kopen of niet? Als je het spel nog ergens kan vinden voor de volle prijs moet je dat absoluut niet doen. Op het moment van schrijven zijn namelijk andere voetbalgames (lees Fifa 2004, PES3) uit die dat geld veel meer waard zijn. Maar gelukkig ligt de prijs van deze game tegenwoordig niet meer zo hoog, en is het wel een aanrader als budget game.

N1 Score: 7.8

+

-

Gekoppelde games

ISS2 (Nintendo GameCube)