[Review] Geschreven door Randy1 op 2003-12-10 17:07:26

Beach Spikers

Half-naakte meiden in kleine bikini's...als je deze review niet checkt ben je homo of vrouw! Het ballenjaar Alhoewel Sega de laatste tijd vooral platformers en adventures voor, vooral, singleplayer gamers uitbrengt, was dat in 2002 wel anders. Party-games als Super Monkey Ball, Beach Spikers en Sega Soccer Slam lieten gamers met veel gamende vrienden jubelen van de pret. Naast het aanspreken van soort gamers, hadden de 3 zojuist genoemde Sega games nog iets met elkaar gemeen; alle 3 de games draaiden om ballen. In deze Review bespreken we de enige van die 3 games die NOG meer over ballen gaat dan de andere 2. Beach Spikers is een beach volleyball game waarin je met rondborstige, schaars geklede meiden mag spelen en wie wil dat nou niet? Simpel & Doeltreffend Beach Spikers is een typische arcade game, eentje die maar 1 doel heeft; gamen. Geen verhalen, alleen simpele, doeltreffende gameplay. Je start het spel op en je begint een potje te volleyballen, simpel als dat.

[img]"http://www.gameqube.nl/viewerscreen.php?screen=beachs4.jpg"[/img] Dat krijg je, als je bruine buinen eet voordat je gaat volleyballen.
Het volleyballen is ook heel erg simpel. Je springt er zo in. De bal word over en weer geslagen en circels die in het veld verschijnen geven aan waar de bal land. Natuurlijk zijn er varierende manieren om de bal te spiken. Je kan de bal vlak voor het net spelen, of keihard richting je tegenstander slaan, in de hoop dat deze de bal niet kan stoppen. De basics zijn heel simpel, het enige uitdagende is leren om spikes te blokkeren. Je bestuurd beide dames op het veld en dit loopt allemaal erg lekker. Qua gameplay is deze game precies hoe een arcade game hoort te zijn. Simpel en doeltreffend, makkelijk op te pakken voor iedereen die wil meedoen, maar toch een game waarin het verschil in speelkwaliteit uiteindelijk aanwijst wie er een echte meester is. Dan zijn er natuurlijk de meiden die er erg ''lekker'' uitzien, als je van eentonigheid houd. Ze hebben allemaal namelijk hetzelfde lichaam, afgezien van de huidskleur en het gezicht. Je kunt kiezen uit landenteams, van Jamaica tot Australiƫ en van Braziliƫ tot ons eigen Nederland. Voor gamers die volleybal volgen zal het leuk zijn dat de meiden ook echte professionele volleyballers zijn en geen bedachte characters. Het meisje uit mijn dromen speelt met ballen...zucht Het leukste aan Beach Spikers is de mogelijkheid om je eigen team te maken. Mijn eerste team bestond uit de 2 dames Lori en Tori, afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Lori had groen haar en een megacoole zonnebril, terwijl Tori paars haar had. Ze hadden daarbij een sexy bikini aan die bij hun haarkleuren paste en mijn cyberchicks waren tientallen keren knapper en heter dan de characters waaruit je normaal gesproken kiest. Je kan, bij wijze van spreken, je eigen droommeid maken, al zijn er wel beperkingen.
[img]"http://www.gameqube.nl/viewerscreen.php?screen=beachs3.jpg"[/img] Die blonde die op het punt staat te gaan smashen heeft duidelijk pampers aan.
Zo vind ik het bijvoorbeeld jammer dat, wat ik al eerder zei, er maar 1 soort lichaam is. Iedereen ziet nu al de hilariteit van een dikke vrouw die meedoet aan een volleybal wedstrijd voor zich, zonder de game ooit gezien te hebben. Ook MOETEN je zelfgeschapen godinnen wel knap zijn, want lelijke smoeltjes, laat staan maskers of zulk soort goodies, zijn er niet. Niet dat dat een ramp is, want hetgene wat je het meest zal boeien aan deze game (laten we eerlijk zijn), is het kijken naar lekkere cyberbabes en daar is niets mis mee. Voor de eenzame rukk...ehm...gamer Het ''grote'' singleplayer gedeelte van deze game bestaat uit een mode genaamd World Tour. Hierin moet je met je zelfgemaakte meiden jezelf een weg banen door allemaal toernooien, met als doel aan het eind van het laatste toernooi eerste op de ranglijst te staan. Je hebt echter een handicap; je partner word bestuurd door een computer. Na elke wedstrijd krijg je, ervan afhangend wat het resultaat was, een bepaald aantal ability-points die je aan je partner mag geven om haar kwaliteiten te vergroten. Zo begin je met een blondje die geen bal raak slaat, maar speel je goed, dan groeit dat blondje uit in een stoot die haar naam (stoot) eer aandoet. Naast de ability-points is er dan ook nog de teamwork meter. Deze meter geeft aan hoe goed jij en je partner met elkaar overweg kunnen en dit beinvloed de kwaliteit van je spel. Na elke 5 ralleys moet jij je partner complimenteren of juist afkraken op haar manier van spelen. Ben je eerlijk en begin je haar af te kraken als ze het echt verdiend, dan zal dat goed zijn voor de teamspirit. Lieg je echter, dan zal de teamwork balk zakken, omdat ze jou blijkbaar niet kan vertrouwen.
[img]"http://www.gameqube.nl/viewerscreen.php?screen=beachs2.jpg"[/img] ''Strak...lekker...hard...het is duidelijk dat Randy vandaag de ballensponsor is meiden!''
In de World Tour mode unlock je goodies als bikini's, andere gezichten, petjes, zonnebrillen en dergelijken waarmee je weer nieuwe meiden kunt schapen. Leuk hieraan is dat sommige bikini's afbeelding hebben van bepaalde Sega games, waaronder Phantasy Star Online. Vaagheid Vrouwen brengen vaak vage dingen met zich mee. Geen zorgen, ik heb het (deze keer) niet over de overgang enzo, maar over de minigames in Beach Spikers. Die games zijn namelijk heel erg vaag en vreemd. Laten we beginnen bij een hardloop wedstrijdje, waarin je moet buttonbashen om snelheid op te bouwen. Je zit langer op de knoppen te rammen dan dat je rent, maar ja...het zal wel. Dan heb je ook nog de minigame waarin je geen bal over en weer een net over slaat, maar een bom die langzaam aftikt. Deze mode is wel leuk, wel grappig, maar meer ook niet. Ik heb echt nooit het idee gehad van ''nou, nu ga ik eens die minigames doen''. Ze boeien niet en hangen in de reusachtige schaduw van de normale gameplay. Marilyn Monroe of Sugar Lee Hooper? Grafisch is Beach Spikers een erg mooie game. De meiden zien er uit om op te eten (lekkere mokkels allemaal), de arena's waarin je speelt zijn ook erg prachtig en brengen veel variatie in de graphics. Zo speel je bijvoorbeeld in het Nintendo GameCube toernooi in een arena die gouden en platina GameCube standbeelden heeft en kijk je in de Sega arena met een grijns naar een Sonic, die hoog boven het publiek uittorend. Toch is de game niet helemaal geweldig in de graphics. Zo hadden het net en de reclameborden wel wat minder textures kunnen hebben en zien bepaalde animaties van de meiden (broek uit kontspleet trekken bijvoorbeeld) er bizar en onrealistisch uit. Ik kan trouwens niet ontkennen dat ik moeite heb moeten doen om deze minpunten te spotten, want eigelijk keek ik alleen maar naar de meiden en wie kan mij dat kwalijk nemen?
[img]"http://www.gameqube.nl/viewerscreen.php?screen=beachs.jpg"[/img] Altijd grappig, een neerstortend vliegtuig op een beach volleyball veldje.
Het geluid in Beach Spikers is jammer genoeg niet zo geweldig, sterker nog, de meeste erotische films hebben nog betere muziek en effecten. Er zit ook een omroeper/commentator in de game, die opleest wat er op het beeld staat (World Tour! Create Your Team!). Al klinkt dit niet al te geweldig, het is wel het enige echte pluspuntje wat ik kan horen in Beach Spikers. En dan komen we bij het moment van de waarheid. Is Beach Spikers een prachtige, geweldige, gewilde, spannende, opwindende, sexy game of is het een game die een bepaald lichaamsdeel spontaan laat krimpen? Ik vind dat het er tussenin zit. De game is erg leuk voor meerdere spelers en niet echt boeiend voor een alleenstaande speler, maar bij beide gevallen ben je er na een weekje of 2 wel op uit gekeken. Geen levenslange relatie dus, maar ook zeker geen one night stand.

N1 Score: 7.9

+

-

Gekoppelde games

Beachspikers (Nintendo GameCube)