[Review] Geschreven door Randy1 op 2003-12-11 19:34:25

Tetris Worlds

Tetris bestaat echt al een hele lange tijd. Het is zo'n game die 1000x hermaakt word en word gemixt in ander soort modes en dan vaak veel minder leuk word als normaal. Tetris Worlds laat zien dat het ook anders kan. Tetris is een verslavende game die echt iedereen kent. Als ik dat melodietje begin te neuriën dan gaat iedereen ook gelijk meedoen. Nu heeft THQ de zoveelste remake van Classic Tetris uitgegeven en ik moet zeggen dat ik het niet zo erg vind als ik bij voorbaat dacht. Tetris Worlds brengt je de Tetris van vroeger, maar ook 6 varianten daarop. Het normale Tetris kennen we allemaal, je hebt een blokje die naar beneden valt en in de tijd dat het blokje valt draai jij 'em rond zodat 'ie op de plaats terecht komt waar jij em wilt hebben. Als jij de blokjes zo plaatst dat ze een lijn vormen dan ''ontploft'' die lijn en is de stapel blokjes dus weer kleiner dam eerst, want als de stapel de top van het beeldscherm raakt dan is het game over. Als je een bepaald aantal blokjes binnen de aangegeven tijd laat ontploffen dan gaat het niveau omhoog en word het spel dus een stuk lastiger en sneller.

[url="http://www.thq.com/tetrisworlds/assets/Screens/Games/Large/Fusion-Tetris.jpg"][img]"http://www.thq.com/tetrisworlds/assets/Screens/Games/Large/Fusion-Tetris.jpg" width=400[/img][/url] Tom heeft een kleine.
Dit is natuurlijk standaard Tetris-gameplay die ik niet echt had hoeven uitleggen. In Tetris Worlds speel je Tetris in verschillende werelden, deze werelden zijn eigenlijk een stel achtergronden die niks boeien. De gameplay van Tetris is gewoon erg simpel en je let ook alleen op de vallende blokjes, niet op de achtergrond of wat dan ook. De bedoeling van Tetris Worlds is heel simpel. Je probeert gewoon zoveel mogenlijk punten te scoren, iets wat je blijft doen. Je kunt ook voordat je begint een soort blokje maken en 'em een kleur, hoofddeksel en naam geven. Dit blokje staat dan naast het speelscherm en maakt met zijn kop dezelfde beweging als het blokje, zodat het lijkt alsof dat blokje naast het beeldscherm de speler is. Netals in elk Tetris spel is de Replay gewoon oneindigend, en dat terwijl er niks te unlocken is. Nog grappiger is dat je de 6 andere spelmodes, zoals een mode waarin je het blokje vast kleeft aan andere blokjes zodat alleen de blokjes van eenzelfde kleur ontploffen (zucht), nieteens zult aanraken, aangezien het normale Tetris genoeg is om jezelf te uren mee te vermaken. Een minpunt is er wel, je kan een steen die de grond raakt gewoon nog bewegen en daardoor word Tetris Worlds een stuk simpeler dan Classic Tetris, maar dit valt gelukkig wel mee.
[url="http://www.thq.com/tetrisworlds/assets/Screens/Games/Large/Tetris.jpg"][img]"http://www.thq.com/tetrisworlds/assets/Screens/Games/Large/Tetris.jpg" width=400[/img][/url] Als je een bouwvakker met de naam James tegenkomt...NIET DOEN!
De graphics zijn redelijk, maar mij boeien de graphics niet omdat je eigenlijk alleen (zoals ik al eerder zei) op de blokjes let. De omgevingen zijn wel aardig maar lijken eigenlijk gewoon net alsof iemand een foto achter het scherm houd. Ik vind soms wel dat er een beetje té veel special effects in zitten die het zicht belemmeren omdat je beeldscherm dan een ''flits'' geeft. grafisch is Tetris Worlds dus wel te doen, maar het is verre vanspeciaal. De sound is Tetris-style, en daar bedoel ik mee dat als het niveau omhoog gaat de muziek ook sneller gaat spelen, iets wat dus wel tof is (al was het bij het origineel ookal zo). Verder zijn de muziekjes een beetje gebaseerd op het achtergrondthema, in de sneeuwlevels is het meestal een koud muziekje. Er is ook nog een freaky stem die dingen als:''Double'' en ''Time's almost up'' fluisterd. Die stem is best wel cool en geeft ook een nieuw sfeertje aan Tetris. Ik ben zelf van mening dat Tetris gewoon Tetris is en Tetris blijft. De gameplay zal altijd hetzelfde blijven en Tetris zal altijd de puzzelkoning blijven. Als je deze game voor 15 euro (of minder) op de kop kan tikken dan zou ik het zeker doen. Voor meer geld zou ik er niet aan denken want met een Gameboy versie van Tetris (die nu misschien 5 eurotjes kost) ben je netzover gekomen als met Tetris Worlds. Tetris Worlds is een verslavende en leuke game, netals elk van haar voorgangers, al hadden die de technische upgrades dan weer niet. [b]Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Jelminem, die de moedige poging heeft gedaan onderschriften bij de oersaaie screens te bedenken. You go girl![/i]

N1 Score: 5.8

+

-

Gekoppelde games

Tetris Worlds (Nintendo GameCube)