[Review] Geschreven door Randy1 op 2003-12-13 19:01:40

Wave Race: Blue Storm

Prachtig blauw water, stoere gozers en chille chicks gehuld in strakke pakken en dat alles op hoge snelheid...lekker of niet? Liggend in de zon op het strand kijk je over de zee. Wat een rust...je ziet een stel surfers met de wind meebewegen over het helderblauwe water en een stel kinderen bouwen een zandkasteel terwijl de golven hoger aan komen zetten. Ineens klinkt het geronk van motoren in je oor en je schrikt op van verrassing. Een groep jongeren op waterscooters razen over het water heen en doen de meest geweldige salto's die je ooit hebt gezien. Wave Race is gearriveerd!

[img]"http://www.nintendo-europe.com/compel/images/compel_images/Image_dde0ee72-cc22-4494-8695-c4cd718b0064.jpg"[/img] Tutorial Les #1; hoe te poepen tijdens een lange race.
Het is een zeldzame gave om iets wat al eerder vertoond is nog leuker te maken dan het origineel. Als je iemand een mop verteld dan is hij nog leuk in het begin, maar als iedereen het al gehoord heeft dan is er geen bal meer aan. Dat is ook de zwakte van Games. Een game als voorbeeld is de FIFA serie. Elk jaar een nieuw tenue is leuk in het begin, maar na 2 keer hetzelfde gezien te hebben word je er toch misselijk van en kies je wat anders. Wave Race: Blue Storm is niet veel veranderd vergeleken met haar voorganger die bij de launch van de Nintendo 64 aanwezig was, maar toch is alles wel vreemder dan de N64 versie, en dan duid ik vooral op de moelijkheidsgraad, want deze is ongelovelijk hoog. Je zal nooit een grote voorsprong hebben want hoe hard je ook op A drukt om gas te geven, je tegenstanders zitten je altijd op de hielen. Train dus goed in de tutorial mode om alles te leren voordat je je in een strijd voor de kampioensschapstitel waagt. De hoge moeilijkheidsgraad zorgt ook voor grote deuken in de multiplayer mode, die op zichzelf al heel matig is. Geen grote races met 8 personen waarvan er 4 menselijke spelers kunnen zijn, maar in plaats daarvan een saai 1 tegen 1 wedstrijdje of een stunt wedstrijdje, waarbij je punten moet scoren met de ookal matige stunts, waarvan er geen spectaculaire moves bij zitten die ik in de eerste alinea beschreef, want een spectaculaire salto is hier niks anders als koppetjeduikelen met een waterscooter tussen je benen.
[img]"http://www.nintendo-europe.com/compel/images/compel_images/Image_b45bed79-55eb-4a30-8e16-ce9e72f769e8.jpg"[/img] Die krijgt vast en zeker een lekker snoepje van Martin Gaus na de show.
Iets waar ik wel veel van genoten heb zijn de verschillende weertypes waarin je moet racen. Zo heb je 3 meter hoge golven die je moet berijden, maar ook een mistige of besneeuwde cours waarin je je tegenstanders amper meer kan vinden, deze weertypes zijn op elke baan anders, en elke baan is ook bij elke moeilijkheidsgraad waarop je speelt anders dankzij de plaatsing van de wegwijsbordjes. Soms race je een normaal rondje, maar op een hogere moeilijkheidsgraad is dat rondje een vreemde kronkel met allerlei uitstekende rotsen. De weertypes zijn ook allemaal speelbaar in de timeattack mode, en het is heel leuk om elk weertype te kunnen vinden. Je kunt kiezen uit verschillende characters die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Het is zoals gewoonlijk ook allemaal erg gebalanceerd, een snelle gast zal niet makkelijk door de bochten heen komen, maar op rechte stukken kan dezelfde gast een gigantische snelheid bereiken zodat hij niet al teveel last heeft van de tijden die hij over de bochten doet. De moeilijkheidsgraad is ook nog eens opgekrikt dankzij de irritante boeien die op de cours zijn geplaatst. Elke boei zegt je dat je langs de goede kant de boei moet passeren, en je zal dus soms helemaal gek worden als je op een baan komt waar de boeien heel dicht bij elkaar liggen, vooral als je met een supersnelle gast raced. Je zal langs deze boeien moeten komenwant elke boei die je mist is een strafpunt, en met 5 strafpunten ben je gediskwalificeerd. In een competitie zal je de nodige punten moeten verdienen, als je dus niet op de goede plaats terrechtkomt in een race, dus bijvoorbeeld 3de word in plaats van 2de, of als je gediskwalificeerd word dan is de competitie over en zal je weer helemaal van voor af aan moeten starten. Gelukkig krijg je voor elke boei die je goed passeert een blokje aan je turbo meter en kan je op X drukken als die meter gevuld is om weg te spuiten van je tegenstanders, niet dat dit al te veel helpt, want binnen een paar seconden zitten ze je weer op je hielen. De graphics zijn bloedmooi, maar toch zijn er dingen die niet helemaal goed uitgewerkt zijn, met name de characters die er niet echt boeiend uit zien en een look hebben waaruit je kan opmaken dat er weinig aandacht aan is besteed. Het water is aan de andere kant echt prachtig, en ook de dieren zoals orka's en dolfijnen die je tegenkomt zijn erg mooi. Effecten zoals hoge golven en regenbuien zijn echt prachtig, met de graphics zit het dus meer dan goed.
[img]"http://www.nintendo-europe.com/compel/images/compel_images/Image_1ed809c2-f365-4268-a724-eb8c9afc20f3.jpg""[/img] Duidelijk een geluksvogel.
Muziek is niet echt opvallend of boeiend, want dit geluid zal worden overstemd door gillende coaches die elke character heeft. Elke coach is verschillend en er is zelfs een echte engelsman die met accent roept dat je het goed of slecht doet, echte humor word het pas als je een turbo gebruikt en je een hyperactieve vrouwelijke coach een gil hoort uitslaan van de spanning, de muziek word door deze effecten overtroffen, iets waar ik toch wel blij mee ben, want zo bijzonder is de soundtrack niet. Tja, het is moeilijk om te beslissen of deze waterracer iets voor jou is. Aan de ene kant is het een vermakelijke racer met prachtige graphics maar aan de andere kant is het een frustrerend moeilijke game, en zullen alleen de doorzetters het leuk vinden om vaak te spelen. Het beste advies is om em te huren of te lenen van iemand, want dit is alleen iets voor de echte doorzetters!

N1 Score: 8

+

-

Gekoppelde games

Wave Race: Blue Storm (Nintendo GameCube)