[Review] Geschreven door Zapp-x op 2003-12-14 22:03:49

Donald Duck "Quack Attack"

Disney blinkt uit in het maken van films, dat weet iedereen. Maar iets waar Disney nog niet zoveel succes heeft gehaald, is in de Game wereld. Zou Donald Duck "Quack Attack" daar verandering in kunnen brengen ? lees het hier. Wie kent 'm niet! Wie kent Donald Duck nou niet, het is de altijd sjagerijnige eend die zo'n beetje elke baan in Duckstad wel heeft gehad. Donald is die ruziemakende eend die een eigen weekblad heeft, maar niet alleen een eigen weekblad. Donald heeft ook een paar eigen spellen, waarvan "Quack Attack" er 1 van is, en laat deze review nou toevallig over dat spel gaan. Het spel begint met een redelijke intro, die voor Donald Duck fans vermakelijk is. In de intro kom je er achter dat je grote geliefde, Daisy (Katrien) in de geheime tempel van Merlock is gedrongen, en dat ze vanuit daar verslag geeft voor haar veel geprezen nieuws programma. Maar nu je natuurlijk denkt, dat Katrien binnen in de tempel gewoon wat filmt om vervolgens weer naar Donald of Guus te gaan, gebeurt er iets onverwachts...Merlock ondekt Daisy en neemt haar gevangen. Aan jouw de taak om haar te redden !! Gelukkig staat Donald voor deze moeilijke operatie niet alleen, zijn grote vriend Willy Wortel heeft een machine gemaakt waarmee Donald door de tijd kan reizen, helaas sprong Guus Geluk in die machine, waardoor er geen 'power' meer in de machine zit. Donald kan helaas alleen maar bij Merlocks tempel kan komen met de machine (hoe kwam Daisy er dan!?). Om die machine weer op gang te krijgen moet Donald 4 weerhaantjes verzamelen in de 4 verschillende wereld delen.

Level opbouw In Donald Duck "Quack Attack" heb je 4 verschillende werelden (Duckberg, Duckstad, Zwarte Magica's Gebied en Merlocks Tempel). In elke wereld heb je ongeveer 4 levels die in een soort Side Scrolling 3d (zoals in Crash Bandicoot) worden weergegeven, je zal over obstakels moeten springen, en vijanden verslaan door ze te slaan of op hun hoofden te springen. Als je de 4 levels hebt gehaald, moet je tegen de baas van dat gebied zoals: De zware jongens, Zwarte Magica en natuurlijk Merlock. In die levels kan je een aantal dingen verzamelen zoals Versnellers (radertjes) als je 100 van die Versnellers hebt krijg je een leven (origineel he?) Verder kan je ook Gouden draden verzamelen, en als hij daar 10 van heeft gevonden, kan hij die inwisselen voor een nieuwe outfit, waar je verder nix aan hebt. Pissed-off Donald staat bekend om zijn verschillende buien, op het ene moment is hij de goedheid zelfe, maar op het andere moment is hij pissed-off. Ook in dit spel spelen die buien een belangerijke rol. Er zijn 4 verschillende buien: Gelukkig, Hyperactief, Kwaad en Razend. Je begint de level als Gelukkig, dit is zijn normale bui. Als je word geraakt door een vijand word Donald Razend voor 3 seconden, en op dat moment is hij onoverwinnelijk. Na de 3 seconden is donald kwaad, als je nu nog een keer word geraakt door een vijand verlies je een leven. In het spel zijn ook powerups die Donald Hyperactief kunnen maken (Milk Shake en Sinaasappelsap) Als Donald hyperactief is, is hij 10 seconden supersterk, en kan hij geheime locaties ondekken.
Iets wat best leuk is aan Donald Duck, is het 'special systeem'. Als Donald in 1 seconde 5 versnellingen pakt, krijgt hij 1 letter van het woord 'special' als hij alle letters heeft gehaald krijgt hij aan het eind van de level een special move van Kwik Kwek en Kwak. Die special moves kan Donald weer gebruiken als hij op 3 vijanden achtereenvolgens springt, en daarna op R-knop drukt, en dan zijn speciale move uitvoert (Naar boven X X X X is er bijvoorbeeld 1) Als je dat gedaan hebt krijg je een kort filmpje te zien (afhangend van je move) waarin je Donald iets ziet doen wat varieerd van basketballen in een tutu, tot drinken serveren op rollerskates. Per special move krijg je een ander filmpje. Challenges Als je alle levels in Donald Duck hebt gehaald, kan je nog mee doen aan de Challenges van Kwik, Kwek en Kwak of aan de Challenge van Guus Geluk. In de Challenge van Kwik Kwek en Kwak moet je een serie van Special moves doen, als je die serie voltooid hebt krijg je een 'toffe munt' en als je alle munten in een wereld deel hebt verzameld, open je een bonus level. Die bonus levels hadden ze VEEL mooier kunnen maken. Wat je nu krijgt is gewoon een kale level, zonder textures, waar gewoon wat platformen en beesten in zijn gepropt, het daagt je niet echt uit om alle 'toffe munten' te gaan verzamelen. In de Challenge van Guus Geluk krijg je een bepaalde tijd, en in die tijd moet je de level voltooien, je krijgt van Guus dan een stuiver. Conclusie Als je de titel Donald Duck in de winkel ziet liggen, denk je zowiezo al niet dat het een graphic knaller is, daarvoor koop je wel andere games. Donald Duck heeft toch nog best aardige (cel shaded) graphics, en het zijn gewoon de graphics die bij Donald Duck horen, dus je zal je er niet aan storen. Het geluid in Donald Duck is wel grappig, als hij boos is zal hij een snaterend geluid maken, en als hij blij is zingt hij en danst hij. Met de gameplay is ook niets mis, er zijn alleen soms wat onoverzichtelijke situaties waardoor je net in de afgrond springt in plaats van de overkant te halen. Wanneer moet je Donald Duck "Quack Attack" kopen?? Je moet dit spel niet kopen als je verwent bent met Starfox of Resident evil graphics, en je moet het ook niet kopen als je niet van doorzetten kan, en snel controllers tegen de muur gooit. Je moet dit spel kopen als je fan van Donald bent, omdat je er veel in zal herkennen. Of je moet het spel kopen als het in de budget bak ligt, want voor 30 euro is dit spel een meer dan aardig spel, en een leuke toevoeging aan je collectie.

N1 Score: 6.1

+

-

Gekoppelde games

Donald Duck Quack Attack (Nintendo GameCube)