[Review] Geschreven door Gebruiker 2587 op 2004-01-14 00:48:00

The Sims Bustin' Out

Wil je dat de meiden altijd en overal spontaan verliefd op je worden? Oké, het is misschien ook een stomme vraag, want wie wil dat nou eigenlijk niet? Deze ondeugende droom kan nu werkelijkheid worden. The Sims goes pocket. Dat het onderhouden van iemand anders zijn leven zo populair kon zijn had Will Wright – bedenker van het geweldige concept – waarschijnlijk nooit gedacht. In The Sims heb je de macht over jouw ‘Sim’. Dat houdt in dat jij hun werk, relaties, eten, hoe laat ze naar bed gaan en nog veel meer regelt! Op de PC is de serie al een waar succes. Vooral onder puberale tienermeisjes valt The Sims erg in de smaak. The Sims, en natuurlijk alle bijbehorende aanvullingen.

Sims op zakformaat Op de E3 werd vorig jaar een speelbare demo van The Sims Bustin' Out getoond. Toen de eerste screenshots eenmaal arriveerde barstte de discussies los. Grafisch zag het er dan misschien gelikt uit, maar die gameplay kon toch haast niet slagen? Persoonlijk had ik verwacht dat het spel erg snel saai zou worden. Dit is echter zeker niet het geval. Het geheim, de missies. Zomaar huizen kopen is er niet meer bij. Je zult allerlei opdrachten moeten uitvoeren als je verder wilt komen in dit spel. Niet alles is dus voor poen te koop, wat het spel een leuke uitdaging geeft. Geld verdienen In de krant kijken en een baan accepteren is ook verleden tijd. Ook het wachten totdat je Sim thuis komt is over. Je zult nu zelf in minigames moeten werken om geld te verdienen. Promotie is ook mogelijk, hiervoor moet je bepaalde eigenschappen van je Sim verbeteren en een bepaalde score halen in de minigame. Een andere manier om geld te verdienen is door handig gebruik te maken van een telefoon en je scooter. De meeste mensen geven je maar al te graag spullen om bij iemand anders te bezorgen. Dan bel je de Sim waar het voorwerp voor bestemd is, zodat je weet waar de snotaap uithangt. En vervolgens ga je naar die plek toe geef hem/haar het voorwerp. Je moet alleen hopen dat de Sim niet te snel weggaat naar een andere locatie, anders blijf je rijden. Ook snelheid is vereist, als de Sim vindt dat het te lang heeft geduurd dan krijg je geen geld. En daar doen we het natuurlijk voor. We zijn natuurlijk geen liefdadigheidsinstelling!
Ik heb geld! Wat nu?! Als je er eenmaal veel van hebt, dan wil je die zuurverdiende centjes vast wel uitgeven. Alleen de vraag is, wat moet je er mee. Geld is een middel waarmee je een aantal doelen in het spel kunt bereiken. Je kunt spulletjes kopen voor de decoratie van je slaapplaats, maar de zogenaamde Simdollars zijn soms ook vereist om verder te komen in bepaalde missies. Iets wat ik persoonlijk behoorlijk irritant vind is de brandweer. Deze service heb ik al een aantal keer op moeten bellen. Allemaal leuk en aardig, maar als jouw Sim flauw valt door de rook en jij even later wakker wordt in het ziekenhuis dan is de brandweerman vertrokken zonder te blussen! En dan zit er nog een rekening in je brievenbus ook! Helaas zijn poesjes ook niet zo schattig als ze lijken. Tenzij jij zin hebt om de hele dag plasjes op te vegen? En dan nog iets. Er ligt een plasje voor de deur, maar als je buiten bent ligt het er niet meer. Opruimen kan je het dus niet, terwijl het er wel heel erg irritant uit ziet. Een irritante bug als je het mij vraagt! Dat wordt dus 100 Simdollar betalen voor een werkster, die klaart de klus dan wel even voor je. Na dit alles besloot ik trouwens mijn poesje te verpatsen. Voorkom het leed van dieren, en dat van mensen.
Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het verder met de kwaliteit van het spel? Over het algemeen scoort dit spel bij mij vrij goed. Nog nooit was een spel op de GBA zo verslavend als deze. Ik dacht even mooi voor het slapen gaan een half uurtje te gaan Simmen, dit liep helaas een beetje uit de hand, waardoor ik meteen na het gamen kon gaan douchen om naar school te gaan. Op een aantal irritante dingetjes in de besturing na speelt het spel erg lekker. Dankzij deze ijzersterke gameplay krijg je een echt ‘Sims-gevoel’ tijdens het spelen. Dit komt trouwens niet alleen door de gameplay hoor ook de muziek speelt hier een grote rol in. De vrolijke geluidjes maken het echt helemaal af. En ach, wat valt er over die graphics te zeggen? Eigenlijk heb ik er maar één ding op te zeggen, nice work Maxis!
Plus en minpunten + Grafisch heel erg hoogstaand! + Té verslavend? + Lekker in het Nederlands - Poesjes plassen - Je ziet de Sims niet echt zoenen Conclusie Het formidabele concept van The Sims is op een hele goede manier uitgebreid. Dit zorgt dan ook voor vele uren speelplezier. Slapeloze nachten heb ik ervan gehad, dit spel leg je echt niet binnen 10 minuten weg. Al met al, fan of geen fan, dit is echt een topper!

N1 Score: 8.6

+

-

Gekoppelde games

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance)